25 oktober 2017     Webinar/Cursus ” Induviduele bioritme – Uw geheime Wellness wapen”.
Er is een uitdrukking in de Chinese cultuur – ” Verandering is het enige constante in deze wereld”.

Alle parameters van ons lichaam zijn niet definitief maar veranderen continue in een bepaald ritme. Dit ritme wordt ondersteund door biologische-actieve punten. De punten gaan open en sluiten overeenkomstig de beweging van Qi in de wereld. Twee van de meest bekende technieken voor het werken met open punten worden gepresenteerd in de module “Bioritme” in het VedaPulse systeem.

Zi Wu Liu Zhu (子午流注) techniek maakt het mogelijk om te werken met de WU Xing punten, en Ling Gui Ba FA 灵龟八法) – punten van deze buitengewone meridianen. Met onze “Bioritme” module kunt u via de kaart de individuele acupunctuur punten gebruiken voor het synchroniseren in de veranderende wereld, zodat u uw patiënt kunt helpen altijd wakker te zijn met de stroom van Qi.
Deze manier van synchronisatie is beschikbaar voor gebruikers van het “Bioritme” module in het VedeaPulse systeem, en anders via de demoversie. Een belangrijk punt is ” Power of the Date” punt.

Deze cursus geeft u de basiskennis van de voornaamste beginselen voor het gebruik van westerse geneeskrachtige kruiden vanuit een Ayurvedisch eigenschappen en perspectief, waardoor u dit in uw praktijk kunt toepassen.

Expert: Vaidya dr. Atreya Smith

 

Ayurvedisch arts, auteur van zes boeken over de helende tradities van India en drie tekstboeken voor Ayurvedische scholen in het westen. Van 1998 tot heden directeur, leraar en oprichter van het Europees Instituut van Vedic Studies (EIVS)  in Zwitserland ter bevordering van de oude Indiase cultuur en gezondheidszorg (Ayurveda) door middel van cursussen en publicaties.

Deze cursus biedt u de volgende kennis:

  • Algemene inleiding tot de Dravyaguna de Sastra.
  • Voornaamste uitgangspunten van het beschrijven van de westerse kruiden vanuit het Ayurvedisch perspectief en eigenschappen, die u kunt gebruiken in uw praktijk.
  • Sacrale beschrijving van termen als ” Rasa, Guna, Virya, Vipaka” en hun relatie tot Agni als basis voor het maken van een constitutionele (individuele) kruiden formule/recept.
  • Uitleg van de verschillende vormen van kruiden en hoe deze de afzonderlijk kanalen en weefsels beïnvloeden.

Bonus van de cursus, meer leren over:

  • Enkele geheimen van Atreya Smith en persoonlijke ervaringen in het gebruik van geneeskrachtige kruiden volgens de klassieke Ayurvedische voorschriften.
  • Er wordt gedetailleerd rekening gehouden met de meest gangbare westerse kruiden en hoe deze te gebruiken volgens de Ayurveda.
  • Praktische aanbevelingen voor het bereiden van de verschillende vormen van medicinale formules.

Het Webinar bestaat uit 4 lessen van 2 uur.

25 oktober 10.00 uur deel 1 duur 2 uur
08 november 10.00 uur deel 2 duur 2 uur
11 november 10.00 uur deel 3 duur 2 uur
22 november 10.00 uur deel 4 duur 2 uur
Prijs voor het gehele Webinar bedraagt 150 dollar of 127,00 euro.
Meer informatie en aanmelden via de volgende link: http://vedatng.com/portal/course-dravyaguna-en