Hoe werkt het

Polsdiagnose anno nu

Traditionele Oosterse polsdiagnose gebruikt de polsgolf om tot een diagnose te komen. Deze golf varieert afhankelijk van de werking van de orgaan of systeem in kwestie. Het kost 20 tot 30 jaar studie om de vele aspecten van de golf te kunnen evalueren en te gebruiken.

Het VedaPulse analyse systeem combineert de inzichten van de polsdiagnose met moderne en gebruiksvriendelijke techniek. VedaPulse analyseert de veranderingen in het hartritme – de hartslagvariabiliteit of HRV. Het apparaat meet de verschillen tussen de hartcycli tot op de milliseconde. Een reeks van verschillende tijden vormt een complex ritme, dat vervolgens wordt geanalyseerd door de software.

Het systeem bestaat uit een ‘kastje’, een kabel om het kastje aan te sluiten op de PC, kabels met de elektroden die de polsslag meten en natuurlijk de software. Dankzij de heldere structuur en informatieve pop up schermen kunt u al binnen een uur zelf diagnoses stellen en de belangrijkste indicatoren en de functionele staat van de organen en lichamelijke systemen evalueren. Door de heldere grafieken is het bovendien heel makkelijk om de uitslagen aan patiënten uit te leggen. De uitgebreide database bevat behandeladviezen voor 160 veel voorkomende aandoeningen. Zo komt u snel en doelgericht tot een analyse en behandeladvies op maat.

De uitslagen kunnen bovendien worden bewaard en geprint. Zo wordt het vergelijken van metingen op verschillende dagen of voor en na een herstelproces eenvoudig.

Natuurlijk bent u als therapeut zelf verantwoordelijk voor het gebruik van het systeem de voorschriften en adviezen die u geeft.

 

error: Inhoud is beveiligd
Vraag een gratis demo aan!