Reviews

Faro neuro & health center

Binnen onze natuurgeneeskundige praktijk Faro neuro & health center maken we dagelijks gebruik van diverse betrouwbare en verifieerbare meet- en analysesystemen. Binnen dit gezelschap neemt de Vedapulse een bijzondere plaats in. Wij zijn blij met dit unieke wetenschappelijk onderbouwde meetsysteem omdat we dagelijks essentiële informatie uit de Vedapulse metingen van onze cliënten halen. De Vedapulse meting is eenvoudig, non-invasief, kortdurend en zeer betrouwbaar: na 5 minuten heb je als therapeut een scala aan waardevolle informatie over je cliënt. (Deel)aspecten van deze informatie heb je soms uit andere metingen of door middel van het afnemen van de anamnese verworven, maar Vedapulse haalt door de combinatie van een ECG en de polsdiagnose specifieke informatie naar voren die je nergens anders krijgt. De kracht van Vedapulse is dat het alle gemeten informatie ook goed en grafisch aantrekkelijk in beeld brengt. Ook voor de cliënt is het een meerwaarde dat de uitslagen als overzichtelijke uitdraai meegegeven kunnen worden. We hebben net de nieuwe Herbal en Aroma module aangeschaft en het is ook voor ons als Vedapulse gebruiker weer een eye-opener om te ervaren hoe specifiek de recepten op de cliënt zijn afgestemd. Echt maatwerk! We waarderen het dat het Vedapulse systeem voortdurend in ontwikkeling blijft.

Faro neuro & health center

Jan Karregat en Marjanne Laeven

 


Praktijk dr. Wilco van der Vegt

Sinds enkele jaren gebruik ik dagelijks de Vedapuls met veel plezier. Bijna elke patiënt wordt voor controle eerst door de verpleegkundige of praktijkassistente voor een meting eerst aan de Vedapuls gezet.

Dit komt neer op gemiddeld 50 a 60 patiënten per week. Ik heb met de VedaPulse de afgelopen jaren dus veel ervaring opgebouwd en is onmisbaar geworden in mijn praktijk.

 

De VedaPulse is in mijn praktijk onmisbaar geworden omdat zij zeer betrouwbare informatie geeft over de totale conditie van de patiënt. Het is mij opgevallen dat bij patiënten waar bij geen gezondheid verbeteringen zijn opgetreden de meetuitslagen vrijwel identiek zijn aan de eerste initiële meting. Het beeld wat ik dan zie lijkt wel een soort ‘digitale handtekening’, wat veel zegt over de reproduceerbaarheid van de metingen.

 

Het meest belangrijke gedeelte van de gezondheid van de patiënt is echter zijn of haar levenskracht. De wordt door het systeem weergegeven via de Total power. Dit is over de jaren in mijn praktijk een van de belangrijkste gezondheid indicatoren gebleken. Ik kan dan goed inschatten of de patiënt nog over voldoende energiereserves beschikt om aan zijn of haar gezondheid te werken. Dit helpt bijvoorbeeld bij de vraag of ik direct fors kan gaan detoxen of dat ik eerst voorzichtig moet werken met zachte drainage en suppletie met diverse voeding supplementen en orthomoleculaire preparaten.

Het tweede belangrijke aspect van de gezondheid is het functioneren van het autonome zenuwstelsel.  Aangezien de VedaPulse metingen doet via HRV (Heartrate variability) worden verschillende frequenties van het hart gemeten welke inzicht geven in het functioneren van de Parasympaticus welke belangrijk is voor de regeneratie en het functioneren van het gehele spijsverteringskanaal, de Sympathicus, het zogenaamde gaspedaal met het uiteindelijk effect van de productie van de stress hormonen cortisol en adrenaline.

 

Voor mij is dit heel belangrijk in het diagnostische proces omdat hiermee in een oogopslag wordt duidelijk wordt hoe de patiënt zijn of haar lichaam aanstuurt. Zit de patiënt in continue stress en blokkeert hij of zij daarmee de genezing of is er al sprake van herstel zichtbaar in de mate van zichtbare hartcoherentie.

Ten derde vind ik het heel belangrijk dat de Vedapuls ook metingen doet van de meridianen van het acupunctuur systeem. Hiermee worden de diverse orgaanbelastingen zichtbaar en met de nieuwe module ook onderscheid tussen functionele belasting en of te verwachten anatomische afwijkingen.

Aangezien ik ook metingen doe met diverse ander meetapparatuur verricht waaronder het Prognos meridiaan meetsysteem is mij hierbij ook opgevallen dat er een grote overkomst is tussen de uitslagen van de beide systemen wat voor mij persoonlijk de betrouwbaarheid van beide systemen aangeeft. Overigens stemmen de metingen ook overeen met de klachten van de patiënt, als iemand last heeft van de maag geven beide systemen hey ook aan. Of na een recente longontsteking of griep is dat goed te zien aan de meetuitslagen.

Als laatste punt zou ik nog willen vermelden dat de Vedapuls voor mij ook inzicht geeft inde zogenaamde ‘ordeningsgraad’ van het gezondheidssysteem van de patiënt. De patiënt kan weliswaar over voldoende energie en levenskracht beschikken maar daarmee is nog niet gezegd dat hij of zij deze effectief weet te ordenen. Hoe meer chaos in het systeem des te slechter de prognose en hoe minder flexibiliteit en adaptatie vermogen voor de patiënt beschikbaar.

Daarnaast vind ik het fijn dat het Vedapuls systeem over nog vele andere mogelijkheden beschikt waaronder het CHAKRA systeem wat ook snel een overzicht geeft hoe de patiënt zijn of haar energie in de verschillende regio’s aanstuurt.

 

Kortom, het Vedapuls meet systeem is voor mij onmisbaar geworden in de praktijk.

en ik kijk uit naar het volgende Symposium in Oktober met de Russische collega’s.

dr. Wilco van der Vegt


Praktijk: mevr. J. van N.

Ruim 1 jaar werk ik met zeer veel plezier met Vedapulse. Vedapulse is erg compleet.

Voor mij belangrijk omdat ik graag inzicht wil hebben ; fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Dit geeft de Vedapulse zeer mooi weer.

Ook zie je in 1 oogopslag wat er speelt. Heel makkelijk kan ik dwarsverbanden leggen.
Voor mij is Vedapulse op dit moment het fijnste apparaat wat er is.

Rob hierin is mijn steun en toeverlaat.
Als er wat is, kan ik bij hem aan de bel trekken met mijn vragen , en ik krijg heel snel antwoord.


 

Praktijk voor Optimale gezondheid

Tijdens mijn orthomoleculaire consulten moesten cliënten het altijd  maar doen met mijn eigen ideeën. Ik merk dat mensen veel waarde hechten aan een zicht- en meetbaar resultaat. Mijn uitleg kan ik nu beter
onderbouwen doordat ik het in beeld kan brengen. Soms komt een client met een klacht en m.b.v. de VedaPulse zien we dan dat de oorsprong van de klacht ergens anders vandaan komt wat we niet verwacht hadden en ik zonder VedaPulse ook niet had geweten. Zelf ben ik begonnen met de basismodule, maar op een bijeenkomst zag ik hoe goed ook de andere modules zijn. Die heb ik snel aangeschaft waardoor je nog meer inzage krijgt in de processen. Zo worden je consulten ook weer beter. De hulp vanuit het bedrijf is zeer prettig. Je wordt telefonisch direct geholpen en bij geen gehoor wordt je snel teruggebeld.
Enige kennis van de Ayurveda is wel nodig bij het gebruik en anders zijn hier bijscholingsdagen die georganiseerd worden. Mijn praktijk was beslist niet zo’n succes geweest als ik de VedaPulse niet had gehad. Ik heb meerdere andere testapparatuur bekeken, maar de prijs was altijd te hoog waardoor ik het niet kon aanschaffen. Met de Vedapulse was dit geen probleem. 

Yvonne Canters


Food for Change

Sinds enige tijd maak ik gebruik van de VedaPulse in mijn praktijk. Mijn ervaring is dat het systeem heel nauwkeurig weergeeft wat de energieverdeling is in het lichaam en de invloed van de verschillende bio-krachten is op dat moment. Ik gebruik het systeem naast de anamnese die ik altijd afneem. Vaak bevestigt de VedaPulse mijn bevindingen, maar het kan ook zijn dat er nog aanvullende informatie uitkomt, die mij helpt het juiste behandelplan te maken voor de client. De adviezen op het gebied van voeding en kruiden zijn goed bruikbaar. Vaak komt mijn keuze overeen met het systeem. Clienten vinden het leuk om de bevindingen van een meting te zien op de computer, het gaat zo meer leven voor ze. Groot voordeel: de meting is relatief eenvoudig, vraagt maar 5 minuten tijd van een client en is dus niet zo belastend en geeft een schat aan informatie. Ik vind het prettig dat het systeem een wetenschappelijke basis heeft: het werkt met de hartvariabiliteit. De prijs van het systeem is heel redelijk, de service uitstekend!

drs. Martine van Beusekom
Ayurvedisch therapeut


Europa Ayurveda Centrum

Al heel lang heb ik gezocht naar een dergelijk apparaat, zodra ik dit systeem zag en hiermee werkte was ik enorm onder de indruk en heb het gelijk gekocht en sinds kort gebruiken wij de VedaPulse ter ondersteuning van onze consulten.  Het is altijd onduidelijk geweest voor mijn cliënten om te begrijpen wat ik met de polsdiagnose aan het doen was. Met de VedaPulse kunnen zij direct meekijken naar de resultaten en meteen bespreken.

Wat is er nu zo speciaal aan dit apparaat? Wel, voor het eerst in de geschiedenis van de polsdiagnose is er nu een ongelofelijk gevoelig systeem ontwikkeld dat in staat is om de polsdiagnose te vertalen naar voor iedereen leesbare informatie. De subjectieve ervaring wordt een objectieve diagnose.

Dr. Cornelis Pieters.


 

VedaPulse Review: Margaretha van der Meer – De Innerlijke Bron

VedaPulse is een waardevolle aanvulling in de praktijkvoering. Naast mijn andere diagnostische middelen staat de VedaPulse centraal. Voor cliënten is het heel verhelderend om te zien hoe het staat met hun energie. De BMI Index wordt gelijk getoond en Cliënten snappen vanwege de inzichtelijkheid van de VedaPulse waarom bepaalde systemen en organen niet naar wens functioneren. Ontstane stagnaties, stressniveaus en de toestand van de chakra’s worden overzichtelijk weergegeven. De informatie spreekt voor zich en daarom nodigt de VedaPulse de cliënt ook uit om met zichzelf aan de slag te gaan. Uiteraard heeft de cliënt wel de expertise van de praktijkhouder nodig om gericht ongewenste balansniveaus aan te pakken. Naast het inzetten van middelen, is er bij de VedaPulse ook een sterke focus op voeding.

De cliënt wordt zich bewust van de mogelijkheden die er zijn als het gaat om variatie met voedsel en als het gaat om accenten leggen binnen voedselpatronen. Wat ook fijn is aan de VedaPulse, is dat er niet sprake is van een eenmalige en op zichzelf staande diagnostisering. Door een profiel aan te maken voor een bepaalde cliënt kunnen er veranderingen ten opzichte van vorige meetpunten in kaart worden gebracht.

De ontwikkeling en vooruitgang van het proces inzien, is een stimulerende ervaring voor de cliënt. De VedaPulse is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk en biedt de cliënt veel informatie. De combinatie van middelen en voeding is belangrijk en het is fijn dat een cliënt inzicht krijgt in zijn of haar ontwikkeling dankzij de verschillende meetpunten die aan het profiel worden gekoppeld. Daarom gebruik ik de VedaPulse in mijn praktijk.


Recensie gebruik VedaPulse Professional

Eindelijk een zeer gebruiksvriendelijk en betrouwbaar apparaat tegen een redelijke prijs.
Een nieuwe wereld is voor mij open gegaan bij het gebruik van de VedaPulse en met de dag word ik enthousiaster over de vele mogelijkheden dat het VedaPulse systeem biedt.

In slechts 5 minuten weet de therapeut  exact hoe het met de conditie van de cliënt is gesteld en kan eenvoudig zijn behandeling daarop afstemmen. Ook geeft VedaPulse door zijn duidelijke schermen aan de cliënt de nodige informatie en na 2 of meerdere behandelingen kunnen de resultaten van de behandelingen duidelijk voor de cliënt en therapeut worden weergegeven en vergeleken. Naast de basisconfiguratie, die al veel mogelijkheden biedt, kan het systeem met vele nuttige extra modules worden uitgebreid, zoals bijvoorbeeld een voedingsleermodule ; massage- ; acupuntuur- ; yoga en nog vele andere modules. Ik heb vele systemen voorbij zien komen, maar de VedaPulse is en blijft de grote winnaar op dit gebied.

Ook niet onbelangrijk de duidelijke instructies van de leverancier en gebruiksvriendelijkheid van het systeem zijn bepalend voor het plezier dat men aan de VedaPulse kan ontlenen. Een systeem dat makkelijk naar jouw eigen hand kan worden gezet door aanschaf van de modules waarin jij gespecialiseerd bent. Een echte aanrader.

Massagepraktijk Jan Peters Velserbroek.


Recensie vedapulse

Ik gebruik de Vedapulse al geruime tijd in mijn praktijk en ik ben erg enthousiast.

Wat ik merk in de praktijk, is dat cliënten het prettig vinden om met behulp van de overzichtelijk en duidelijk gepresenteerde analyse informatie, inzicht te krijgen in hun welzijn.

Na een goede interpretatie door de Therapeut van de door de Vedapulse gecreëerde analyses ben je in staat om gericht over bepaalde zaken dieper door te vragen en zodoende een beter beeld te krijgen van de situatie.

Aan de hand van een goede anamnese en ondersteund door de Vedapulse analyses kan je als therapeut voor de cliënt een behandelplan opstellen en de behandeling (en) starten.

In overleg met de cliënt kan je op verschillende momenten gedurende behandeling een nieuwe Vedapulse meeting doen, welke vergeleken kan worden met de initiële meting waardoor resultaten van de behandeling goed te volgen is.

Mijn ervaring is dat mijn cliënten niet alleen willen voelen en horen dat de behandeling bedraagt aan hun algeheel welzijn, maar dat ze het ook heel fijn vinden dat ze dit aan de hand van de metingen kunnen zien.

Dat is waarom ik de Vedapulse gebruik in mijn praktijk.

Fred van der Laan

Praktijk Liefer, Amersfoort


VedaPulse in mijn praktijk

De laatste maanden is er een verrassende wending gekomen in de werking van mijn praktijk …

Sinds enkele maanden maak ik gebruik van VedaPulse.

Het heeft mij altijd geboeid om eeuwenoude kennis te combineren met de ontwikkelingen van onze moderne wetenschappen.
VedaPulse vormt daarin voor mij een belangrijke schakel.

Digitale polsdiagnose via VedaPulse analyseert de veranderingen in het hartritme. De duur van een hartcyclus wijkt altijd af van de vorige. Het apparaat meet de verschillen van de cycli tot op de milleseconde. Een reeks van verschillende tijden vormt een complex ritme. Dit ritme wordt door de software geanalyseerd.

De VedaPulse analyse geeft vaak wel een verrassende kijk op de achtergrond van de gezondheidsproblemen die zich voordoen. De resultaten helpen om het nog gerichter advies te kunnen geven.

Kortom VedaPulse is het Hart van mijn praktijk geworden.

Hans Laureyssen Ananda Ayurveda België

error: Inhoud is beveiligd
Vraag een gratis demo aan!