Osteopathie module

Osteopathie is de nieuwe aanwinst voor het VedaPulse systeem een geweldige mooie modulen en niet alleen voor Osteopaten maar voor alle natuurtherapie praktijken als mesologen, massage, ayurveda enz.

In Nederland is osteopathie een relatief nieuw beroep maar wat een geweldige aanvulling in de gezondheidszorg en wat een fantastische methode. Het doel is om vastzittende weefsels die mogelijk de klachten veroorzaken te ontspannen en los te maken.

Voor een stabiele goede gezondheid is een goede doorbloeding essentieel want bouwstoffen en afvalstoffen moeten aan- en afgevoerd kunnen worden.

Diverse regelmechanismen in het lichaam hebben als doel de gezondheid te handhaven en waar nodig te herstellen. Door te kunnen constateren welke mechanismen, spieren, gewrichten of weefsels vastzitten of niet goed doorbloeden dus niet juist functioneren en te behandelen kunnen veel klachten bij een patiënt zonder medicatie vaak worden verholpen.

 

De osteopaat zoekt naar lichaamsregio’s met een verminderde beweeglijkheid immers kunnen dat de bronnen zijn van de klachten.

 

 

Het VedaPulse diagnose systeem kan u daarbij geweldig helpen, met de nieuwe, module “Osteopathie” worden na een meting duidelijk aangegeven welke gebieden/wervels niet goed functioneren/vastzitten waardoor klachten kunnen ontstaan. U kunt waarnemen welke gebieden goed functioneren door de kleur groen of juist heel slecht functioneren aangegeven door de kleur rood, zie onderstaand voorbeelden.

Osteopathie is een behandelvorm waarbij met de handen klachten kunnen worden veerholpen door de natuurlijk lichaamsfuncties te herstellen. De osteopaat onderzoekt wat de oorzaak is van de klachten. Vervolgens verhelpt de osteopaat deze klachten door de vastzittende weefsels (wervels) die de klachten veroorzaken te ontspannen, versoepelen en los te maken.

 

 

Soms is dat zoeken maar niet meer met het VedaPulse diagnosesysteem, na een meting wordt u klip en klaar verteld waar de problemen ontstaan en welke organen daarmee te maken hebben.

De belangrijkste kenmerken van de osteopathiemodule is het detecteren van de functionele vertebrogene pathologieën en het definiëren van de kansen op pathologische vertebroviscerale relaties tussen vertebrale pathologie en orgaanziekte op basis van de VedaPulse meting.
 
Wat is de verklaring voor vertebroviscerale interconnectie?
Vanuit uit het ruggenmerg, communiceert een deel van de takken van de thoracale spinale zenuwen met de knooppunten van de sympathische romp die alle interne organen van het overeenkomstige deel van het lichaam innerveren.
 
Hoe werkt de Osteopathie modulen?
Na de beoordeling op het VedaPulse meting kleurt het software-algoritme elke wervel in een specifieke kleur, afhankelijk van de conditie:
groen – een normale conditie;
lichtgroen – een brede gang van norm;
geel – chronische dorsopathie;
roze – neiging tot verergering van chronische dorsopathie;
rood – verergering van chronische dorsopathie.

 

Hieronder twee voorbeelden.

 

Hieronder een voorbeeld maar deze staat los van bovenstaande plaatjes.

Het volgende is de analyse van de vertebroviscerale verbinding met de projectie op organen en mogelijke pathologieën. Bij dorsopathie van de derde thoracale wervel (ThIII) zou de software bijvoorbeeld een lijst met mogelijke comorbiditeiten weergeven, evenals de neiging om bepaalde ziekten te ontwikkelen.
 
Bij osteochondrose gerelateerd aan de ThIII-wervel kan bij een persoon de volgende klachten ontwikkelen:
– neiging tot infectieuze inflammatoire aandoeningen van de luchtwegen (voornamelijk ARVI) – tracheitis, bronchitis van langdurige aard (langdurige hoest);
– kwetsbaarheid van de longen voor catarrale en specifieke infectieziekten (zoals tuberculose), neiging tot vroege longfibrose;
– hogere reactiviteit van de gladde spierelementen van de bronchiale boom (allergie), met neiging tot bronchospasmen en astmatische aandoeningen;
– bij longontsteking, hoog risico op het ontwikkelen van complicaties zoals pleuritis.
 
Bij mannen:
– verminderde immunologische supervisie over hyperproliferatieve processen in de longen, vooral bij degenen die roken en een gecompromitteerde familiegeschiedenis hebben.
 
Bij vrouwen:
– neiging tot borstmastopathie.
 

 

error: Inhoud is beveiligd
Vraag een gratis demo aan!