Meer Hirudo

Een bloedzuiger is eigenlijk een Biologische Apotheek
Bloedzuiger therapie is een oeroude geneeskunde (meer dan 3000 jaar oud) en wordt vandaag de dag nog altijd in veel landen als een volwaardige geneeskunde ingezet. Ook binnen de reguliere geneeskunde.

De Medicinale Bloedzuiger is een soort biologische apotheek, zonder alle mogelijke bijwerkingen die synthetische reguliere medicijnen meestal wel hebben, met soms alle gevolgen van dien. Bloedzuigers zijn natuurlijke minibiologische fabriekjes die het lichaam op een natuurlijke wijze verbeteren c.q. genezen. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om de cocktail van stoffen die zo efficiënt werkt. De bloedzuiger neemt(zuigt) ongeveer 3 à 6 ml. lymfevocht met bloed en geeft (spuit) een combinatie van meer dan 100 werkzame stoffen in het lichaam die uniek zijn in soort en samenstelling.

Deze stoffen werken pijnstillend, bloed verdunnend, ontstekingsremmend, antibacterieel, verbeteren de lymfatische- capillaire doorstroming, versterken het immuunsysteem, verwijdert afvalstoffen en stimuleert lymfe. Bloedzuigers werken dus vooral op alle klachten die te maken hebben met doorbloedings- en circulatiestoornissen, ontstekingen, zwellingen en (lokale) bacteriële infecties en hormonale problemen.

Er bestaan ongeveer 400 verschillende soorten bloedzuigers waarvan er maar 3 kunnen worden ingezet als medicinale bloedzuigers. In Europa gebruiken we de Hirudo Medicinalis. De meeste kome uit Duitse kwekerij uit Biebertal, deze medicinale bloedzuigers zijn officieel geregistreerd als GENEESMIDDEL waarbij zeer strenge regels en eisen worden gewaarborgd met een Certificaat. Het staat onder toezicht van het Duitse ministerie van Volksgezondheid.

 

Een aantal belangrijke stoffen die de bloedzuiger produceert zijn o.a.

1. Acetylcholine: is een histamineachtige stof die vaatverwijdend werkt en wat jeuk kan veroorzaken.

2. Bdelline Engline: hebben een remmende werking op (bacteriële) ontstekingen.

3. Caline: remt de bloedstolling en de trombocyten. Caline zorgt dat de wondjes nog 8 tot 12 uur open blijven zodat er veel lymfevocht kan worden afgevoerd.

4. Chymotrypsine: is een spijsverteringssap die verantwoordelijk is voor de afbraak van enzymen en aanmaak van peptiden.
Peptiden zijn aminozuren die o.a. voor de aanmaak van huid en collageen cellen zorgen en de elasticiteit van de huid bevorderden.
Hierdoor wordt de huid weer strakker en littekens soepeler. Ook werkt ze pijnstillend en antibacterieel.

5. Collagenase: werkt als een natuurlijk antibioticum.

6. Hirudine: remt de bloedstolling, activeert de leukocyten, is (lymfe) vocht afdrijvend.

7. Hyaluronidase: is een natuurlijk smeermiddel, lijkend op gewrichtsvloeistof, zorgt ook dat vloeistoffen versneld kunnen worden afgevoerd.

8. Orgelase: zorgt voor de verspreiding van andere stoffen door het weefsel. Het werkt slijmoplossend, antibiotisch, en versterkt de bloedstroom rondom de bijtplek.

9. Serotin: is een stof die de aanmaak van serotonine stimuleert. Serotonine heeft o.a. te maken met onze stemmingen en gevoelens van geluk en werkt op onze gevoeligheid voor pijnprikkels.

De Bloedzuiger therapie kan ingezet worden voor mens en dier en in principe veilig.
De therapie is zo goed als pijnloos en heeft in principe geen bijwerkingen

Aandoeningen waarbij de bloedzuiger therapie ingezet kan worden.

Abcessen, steenpuisten, zweren en wonden, open benen, alle gewrichtsklachten, Artrose, Artritis, Reuma, Fibromyalgie, Jicht, Carpaal tunnelsyndroom, tennis arm slijmbeursontstekingen, Frozen Shoulder, chronische spierpijnen, depressie, dreigende amputatie, hartziekten, achillespees, Whiplash, kneuzingen, verstuikingen, zwellingen, lage rugpijnen, problemen met het heiligbeen, pijnlijk stuitje, Hernia, Ischias, longaandoeningen (Astma, Bronchitis, COPD), Menstruatie stoornissen, Mastopathie, overgangsklachten, middenoorontsteking, loopoor, Tinnitus (oorsuizen), doof door stress, na weefsel transplantatie, plastische chirurgie, Pijnlijke (operatie) littekens, oedeem na operaties.
Pijnen als, Posttraumatische Dystrofie. Spataderen, trombose, aderontsteking, vaatvernauwing, aambeien, slechte doorbloeding, (langdurige) blauwe plekken. Tijdens en na operaties om de doorbloeding te bevorderen, Zenuwpijnen, Herpes zoster (gordelroos).

Ook kinderen kunnen behandeld worden met Hirudo therapie!

error: Inhoud is beveiligd
Vraag een gratis demo aan!