Iridology

 

Iridologie is een VedaPulse-softwaremodule voor het beoordelen van de toestand van uw patiënten, waarmee u het verband kunt identificeren tussen de unieke tekenen van de iris van het oog en ziekten van inwendige organen, waardoor u de juiste therapieprotocollen kunt bepalen. Met behulp van de module kunt u zelfstandig de holistische methode van irisdiagnose onder de knie krijgen.

Over de methode

Iriscopie is een holistische diagnostische methode waarmee u de gezondheidsstatus kunt bepalen of de aanwezigheid van ziekten bij een persoon kunt herkennen aan veranderingen in de iris van het oog.

Sinds de oudheid hebben artsen de toestand van het lichaam beoordeeld via de zogenaamde vensters van het lichaam: de ogen, oren, neus, mond en huid. In de loop van de tijd is gebleken dat de ‘vensters van het lichaam’ zeer gevoelige tussenpersonen zijn tussen de buitenwereld en de interne omgeving, vanwege de externe receptoren die daarin geconcentreerd zijn. Samen vormen ze een goed gecoördineerd systeem van directe en omgekeerde afferente paden waardoor de signalen van het lichaam naar buiten worden verzonden, naar de projectiezones van de vijf sensorische organen: de iris van het oog, de oorschelp, de huid, de slijmvliezen van de neus en de tong.

Empirisch zijn er verschillende projectiezones op de iris van het oog geïdentificeerd: de zone van de maag, darmen, hart, longen, enz. Veranderingen in een of ander projectiegebied van de iris kunnen informatie bevatten over de problemen van de relevante organen en systemen.

De meeste iridologische symptomen zijn aanwezig vóór de geboorte en zijn constitutionele risicofactoren. Het kan zijn dat ze zich lange tijd niet manifesteren, of dat ze niet worden gecompenseerd, maar ze manifesteren zich wel wanneer externe of interne factoren verergeren.

Daarom is het bij het beoordelen van de toestand van een persoon altijd noodzakelijk om rekening te houden met veel signalen die op verschillende manieren zijn verkregen. De toevoeging van HRV aan iridodiagnose, tongdiagnose en thermografie zorgt voor een nauwkeurigere beoordeling.

Hoe het werkt?

Om de aandoening te beoordelen, wordt een vragenlijst gepresenteerd die de selectie mogelijk maakt van het type, de dichtheid van de iris, de vorm van de autonome ring, de toestand van het oppervlak, de pupilgrootte, de aanwezigheid van heterochromie, het type pupilrand, de aanwezigheid van iridologische kenmerken die kenmerkend zijn van de iris als geheel en weerspiegelt de algemene toestand van de mens: toxische plekken, toxische straling, lipide-natriumring, lymfatische rozenkrans, dystrofische rand, witte straling, adaptieve ringen, acidose. Bij het selecteren van een item in de vragenlijst wordt een beschrijving van een mogelijke pathologische aandoening aan het rapport toegevoegd.

De module Iriscopie presenteert twee schema’s van projectiezones: volgens E.S. Velhover en volgens B. Jensen.

In elke projectiezone wordt een lijst met mogelijke morfologische veranderingen van de iris weergegeven (verschillende typen lacunes, vaten, roggen, ringen, enz.). Bij rechtshandige mensen is de projectie van de organen op de iris homolateraal, bij linkshandige mensen is deze heterolateraal (d.w.z. de rechterhelft van het lichaam wordt weerspiegeld op de linker iris en de linkerhelft rechts).

Opgemerkt moet worden dat het verschijnen van iridosymptomen mogelijk niet te wijten is aan de pathologie van het orgaan, maar in verband kan worden gebracht met de pathologie van de geleidende zenuwbanen, en ook met het type gereflecteerde reflexverbindingen (bijvoorbeeld een lacune in het projectiegebied van de linkerhand bij angina pectoris).

Door een item uit het vervolgkeuzemenu te selecteren, wordt een beschrijving van een mogelijke pathologische aandoening aan het rapport toegevoegd.

 

iriscopie

De module Iriscopie bevat 2 tabbladen

 

1 de upload tap

Op het tabblad Uploaden kunt u een afbeelding van de ogen uploaden en de positie van de labels handmatig aanpassen om de pupil en iris te markeren.

U kunt met een smartphonecamera een opname maken van de iris van het oog als er een macromodus is. Het wordt ook aanbevolen om speciale iridoscopische camera’s of macrolens op de smartphonecamera te gebruiken. Diagnostische mogelijkheden zijn sterk afhankelijk van de kwaliteit van het beeld. Gebruik hooggevoelige camera’s met een goede resolutie en hoogwaardige optica.

2  de assesment tap

Op het tabblad Beoordeling wordt een afbeelding van de iris van het oog weergegeven met een interactieve kaart van projectiezones erop en een rapport.

In de linkerbovenhoek van de afbeelding bevindt zich de L/R-schakelaar. Hiermee kunt u respectievelijk het linker- en rechteroog afzonderlijk analyseren.

Het programma markeert de gebieden op de iris waar u op moet letten, op basis van de hartslagmeting. Zoneaccentuering kan worden uitgeschakeld (in de linkerbenedenhoek van de afbeelding).

Wanneer u over een bepaalde zone zweeft, ziet u een pop-up – tips. Wanneer u op de zone klikt, wordt een venster geopend waarmee u de aanwezigheid van iridologische kenmerken die specifiek zijn voor deze zone kunt selecteren. Na de selectie vindt er een decodering van mogelijke ziekten in het rapport plaats.

Selecteer in het beoordelingsvenster de vereiste waarden voor Types en Staten (u hoeft niet alle items te selecteren).

In het rapportvenster worden beschrijvingen weergegeven van de pupildefecten die u hebt opgemerkt vanuit het oogpunt van iridodiagnose.

 

Een korte handleiding voor iriscopie 

 

error: Inhoud is beveiligd
Vraag een gratis demo aan!