Bioritme

VedaPulse Software uitbreiding “Bioritmes”

De uitbreiding “Bioritmes” is bedoeld voor acupuncturisten – specialisten van de traditionele Chinese geneeskunde. Het kan eveneens gebruikt worden door naturopathie-behandelaren.

“Bioritmes” is de nieuwste uitbreiding voor de VedaPulse Professional Software. De eerder uitgebrachte uitbreiding “Acupunctuur” introduceerde een algoritme dat symptomatische behandeling voor specifieke ziektes en herstel van de energie van de patiënt in meridianen als gevolg van de beoordeling van het VedaPulse Professional apparaat met elkaar combineerde.

De “Bioritmes”-uitbreiding is de volgende stap. Hiermee kunnen de interne en externe bioritmes van een patiënt gesynchroniseerd worden. Het brengt fundamentele functionele systemen van het lichaam (cardiovasculaire, digestieve, respiratoire, enz.) in balans volgens natuurlijke ritmes. Het versterkt het immuunsysteem en verhoogt stressbestendigheid. Het consumeren van adaptatiehulpmiddelen tijdens het behandelingsproces vermindert aanzienlijk.

De unieke eigenschap van de “Bioritme”-uitbreiding is de combinatie van traditionele Chinese geneeskunde (TCG) en Ayurveda-algoritmes.

Het “Bioritmische punten van TCM”-recept is gemaakt op basis van de klassieke concepten van “Zi Wu Liu Zhu” en “Ling Gui Ba Fa”, die rekening houden met de individuele energie van een persoon en de energie van de huidige dag.

Het “Bioritmische punten van Ayurveda”-recept is gemaakt op basis van de circadiaanse cyclus van de menselijke lichaamsactiviteit en de actuele functionele conditie (puls van de organen).

De behandeling met deze uitbreiding begint met een standaardbeoordeling, een opname van het hartritme van vijf minuten. Vermeld de geboortedatum van de patiënt om de bioritmes te calculeren. Anders wordt het punt van Kracht van de verjaardag niet gedetecteerd.

De expertuitbreiding “Bioritmes” is nuttig voor behandelaren die traditionele werkwijzen met biologisch actieve punten toepassen (massage, acupunctuur en  moxibustie) en voor specialisten die moderne apparaten gebruiken:

Voor een natuurtherapeut, acupunctuurspecialist of TCM specialist en de Ayurveda practitioner.

Er zijn verschillende algoritmes voor het gebruik van deze uitbreiding.

Open “beschrijving van de dag”-tab na afloop van de beoordeling. Het vakje dat overeenkomt met de actuele 60-uurs-cyclus wordt in de linkerkolom gemarkeerd. Twee recepten met hoge prioriteit verschijnen in het venster bovenin. Het bovenste recept bevat Bioritmische punten van de TCM, en dat eronder Bioritmische punten van Ayurveda.

Als je op een willekeurig punt in deze recepten klikt zie je de beschrijving en kun je beoordelen wat het belang van dat recept voor de patiënt is. Hoe relevant dit punt is kan beoordeeld worden aan de hand van de symptomen van de patiënt en de resultaten van de Meridianen-evaluatie (puls van de organen), een andere expertuitbreiding.

Je kunt eveneens aandacht schenken aan het kruispunt van de TCM- en Ayurveda-algoritmes. Vier tijdsintervallen en gerelateerde kanalen zijn met een kleur gemarkeerd. Zij corresponderen met de dominante dosha. Eén van de vier tijdsintervallen is donkerroze gemarkeerd en gerelateerd aan het kanaal van de dominante dosha met maximale onbalans. Het punt met de maximale activiteit en resonerende energie op de huidige dag wordt gemarkeerd in de tabel “Wu-Xing punten”.

Gebruik de aanbevolen punten om het effect van de reflexologie-behandeling te versterken. Open de “Kalender”-tab en selecteer de dag waarop de patiënt jou kan bezoeken, en bestudeer de bioritmische punten van deze dag in de “Beschrijving van de dag”-tab.

Er is nog een ander scenario. Je kunt de “Wu Xing punten”-tab openen en een punt kiezen dat gerelateerd is aan de onevenwichtige meridiaan. De eerstkomende dag waarop dit punt actief is in een 60-dagen-cyclus wordt automatisch berekend. Klik vervolgens op de “Beschrijving van de dag”-tab om de beste tijd voor het volgende bezoek van de patiënt te kiezen.

Voor gevorderde gebruikers die bekend zijn met de energie van elke dag in een 60-dagen-cyclus: Er bestaat een tab “Algemeen” waar je op het symbool van de dag van de cyclus moet klikken om de vereiste dag in het rechterdeel van het scherm te zien. Leg de procedure voor deze dag vast en selecteer het vereiste recept.

Tips van de auteurs van de expertuitbreiding:

Besteed bij de keuze voor het recept – bioritmische punten van TCM of Ayurveda – aandacht aan het volgende onderdeel. Start met “milde” bioritmische algoritmes van Ayurveda bij een uitgesproken asthenische conditie (TP<500 msec ^2 in het Spectrum). Ga vervolgens verder met de “sterke” bioritmische algoritmes van TCM. Er is vastgesteld dat als het algoritme van TCM vanaf het begin bij een asthenische conditie gebruikt wordt, de patiënt zich enige tijd onwel kan voelen. Begin met de algoritmes van Ayurveda om het genezingsproces te verlichten. Begin met de algoritmes van TCM als het energieniveau te hoog is (TP>1000 msec^2).

Het is ook raadzaam om het bioritmische effect en het gebruik van recepten van de TCM (Reflexologie/Acupunctuur) uitbreiding af te wisselen om de balans van de meridianen te herstellen.

Een voorbeeldschema voor het gebruik van een laser-psychotherapeutisch apparaat:

Recept “Bioritmische punten van Ayurveda” De procedure wordt om de andere dag uitgevoerd.  Gebruik procedure #2 van het recept in de Acupunctuur-uitbreiding op rustdagen tijdens de bioritmische sessies om de meridiaanse balans te herstellen. Het verloop van de behandeling bestaat uit 10-15 procedures (inclusief 6-7 bioritmische sessies).

Recept “Bioritmische punten van TCM” De procedure wordt elke drie dagen uitgevoerd. Gebruik procedure #2 van het recept in de Acupunctuur-uitbreiding op rustdagen tijdens de bioritmische sessies om de meridiaanse balans te herstellen. Het verloop van de behandeling bestaat uit 10-15 procedures (inclusief 5-6 bioritmische sessies).

error: Inhoud is beveiligd
Vraag een gratis demo aan!