VP-TES

Introductie van het VedaPulse

Het TES apparaat is bedoeld voor transcraniële elektrische stimulatie (TES) van de hersenen. Door een veelzijdig gezondheid verbeterend effect te bieden op basis van de initiatie van opioïde of ‘geluks hormoon’,   blijkt de TES een unieke technologie te zijn die kan helpen bij een verscheidenheid aan gezondheid gerelateerde zaken.

Meer over de TES-methode:

De TES-benadering is ontwikkeld door een groep Russische wetenschappers onder leiding van PhD professor van de Russische Academie van de USSR V.P. Lebedev.

TES therapie is een niet-invasieve en medicijnvrije methode om de hersenen te stimuleren door minder elektrische impulsen met een breed scala aan effecten en bewezen efficiëntie.

Tijdens transcraniële elektrostimulatie neemt de afgifte van opioïde hormonen meerdere keren toe. Deze hormonen zijn neurohormonen en neurotransmitters (endorfine, encefaline, serotonine) en ze hebben een krachtige pijnstillende en stimulerend effect, verminderen de gevoeligheid van het zenuwstelsel voor stress en verminderen depressie.

TES wordt uitgevoerd door zwakke stromen door elektroden die zijn blootgesteld aan het hoofd van een cliënt.  Het is klinisch bewezen dat na slechts 10 minuten stimulatie in de hersenen de hoeveelheid opioïde hormonen 2,5 keer toeneemt, en in het ruggenmergvocht 3,5 keer.

Hoe werkt het VedaPulse TES apparaat?

Transcraniële elektrische stimulatie is een eenvoudige en veilige procedure met een hoog rendement. Het werkt door blootstelling aan een elektromagnetische veld en een zwakke stroom die elektroden op het voorhoofd en achter de oren vloeit en activeert de beschermende mechanisme van de hersenen. TES wordt uitgevoerd in een comfortabele houding (liggend of zittend).

De procedure duurt 10 tot 60 minuten, een kuur is van 1 tot 16 sessies per dag of om de andere dag. Timing duur en intensiteit van de procedure worden individueel bepaald, afhankelijk van de indicatie en klinische geschiedenis.

De belangrijkste effecten van de TES-therapie zijn:

Onderdompeling in transcendentale toestanden door de productie van opioïde hormonen in het lichaam te activeren (meditatie, ademhalingsoefeningen);

Normalisatie van de psychofysiologische status bij angst (antidepressief en kalmerend effect);

Correctie van slaapstoornissen en vermoeidheid;

Herstel en verbetering van cognitieve functies bij psychoneurologische pathologieën (geheugenproblemen, slechte mentale prestaties en andere cognitieve stoornissen);

Complexe hulp bij psychosomatische pathologieën;

Hulp bij verslavingen (drugs, alcoholmisbruik, roken);

Herstel van neuroplasticiteit bij ouderen (40+), met hersenletsel of na een beroerte;

Pijnstillend effect in de neurologie (spondygene pijn, radiculitis, osteochondrose, hoofdpijn, postoperatieve pijn, artrosepijn, enz.);

Herstel van de balans van het endocriene systeem;

Immunomodulerend effect.

 

 

Voordelen van de TES therapie:

Hoge efficiëntie en herhaalbaarheid van resultaten;
Mild pijnloos therapeutisch effect;
Veilig, geen bijwerkingen.
Toepassing van de TES-therapie:

Psychosomatische geneeskunde, correctie van psychosomatische aandoeningen in holistische praktijken;
Individuele yogatherapielessen;
Meditatie cursussen;
Ademhalingsoefeningen;
Massage (diepe ontspanning);
Sportgeneeskunde (training voor wedstrijden);
Particuliere medische praktijk (neurologie, cardiologie, gastro-enterologie, KNO, narcologie, gynaecologie, kindergeneeskunde, dermatologie, urologie, endocrinologie).

Technische beschrijving van het VedaPulse-TES-apparaat:

Type stroom: gepulseerd bipolair;
Elektrische stroom: tot 1,5 mA;
Stroomvoorziening: Crona type batterij 8,4-9 V (het is mogelijk om een ​​batterij te gebruiken met een externe oplader – apart aan te schaffen);
Afmetingen: 52x60x114 mm;
Gewicht zonder batterij: 0,1 kg;
Elektroden zijn inbegrepen.

 

VedaPulse-TES en Meditatie softwaremodule

Meditatie (Biofeedback) softwaremodule is ontworpen voor visualisatie en evaluatie van de effectiviteit van verschillende technieken: ademhalingsoefeningen (pranayama, Qi-Gong), autogene training, yoga, enz.

Verbeter het effect van je meditatiebeoefening met de TES-therapie! Voel de transcendente meditatie en endorfine boost bijna onmiddellijk!

Gecombineerd gebruik van de Meditatie (Biofeedback) softwaremodule en de VedaPulse-TES is uw sleutel tot objectieve evaluatie van de ANS-balans, energie- en stressniveaus tijdens de TES-procedure.

De productie van bèta-endorfine wordt in de hersenen binnen slechts 10-15 minuten na het begin van de sessie geactiveerd. De concentratie ervan neemt aanzienlijk toe in de hersenen en het bloed, wat een ontspannend, kalmerend effect geeft en bijdraagt ​​aan een diepere ontspanning, die het binnengaan in transcendentale toestanden vergemakkelijkt. Met behulp van de Meditatiemodule kunt u de dynamiek van de toestand van de cliënt voor en na de TES-procedure visueel beoordelen en vergelijken.

error: Inhoud is beveiligd
Vraag een gratis demo aan!