Supplementen Module

Met het voedingssupplement Module selecteert het programma voedingssupplementen die helpen de aandoening te corrigeren gebaseerd op de constitutie van de cliënt.
Deze module bevat voedingssupplementen en Ayurvedische supplementen. Bij de uitslag van de test worden adviezen gegeven welke producten bruikbaar zijn en welke beter vermeden kunnen worden.

 

Wat is Ayurveda?

Ayurveda betekent letterlijk “kennis van het leven” en is de oudste nog bestaande vorm van geneeskunde ter wereld. Ayurveda is 4500 tot 5000 jaar geleden in het noorden van India ontstaan. In deze beschaving ontwikkelde zich een kennis van een lang en gezond leven. Kennis van gezondheid en ziekten, over de werkzaamheid van kruiden en over het belang van goede voeding en hygiëne.

Al deze kennis werd van generatie op generatie doorgegeven. Op het moment dat de schrijfkunst ontdekt werd, werd het op schrift gesteld. Op palmbladeren werd beschreven welke strategieën toegepast moesten worden om bepaalde kwalen te genezen. De teksten waren op rijm en bevatten een compleet geneeskundig systeem.

Ayurveda is zich in India altijd blijven ontwikkelen en heeft een grote invloed gehad op de ontwikkeling van de Griekse en Chinese geneeswijzen. In deze culturen ontwikkelde Ayurveda zich op een eigen manier en vermengde zich met al bestaande kennis. In India wordt Ayurveda op universitair niveau onderwezen. In het Westen wordt Ayurveda nu ook steeds meer toegepast.

Op dit moment maakt ruim 1 miljard mensen (17% van de wereldbevolking) gebruik van deze  -een door de WHO (World Health Organization) erkende-  geneeskunde.

“In balans zijn” is kenmerkend voor Ayurveda. Dit evenwicht is op diverse manieren te bewerkstellingen, o.a. door gebruik te maken van massages, therapieën, voeding en kruidenpreparaten. Ayurveda is de oosterse kruidenleer. Ayurveda kent vele kruiden die in de keuken worden gebruikt, niet vanwege hun lekkere geur, smaak of kleur, maar vanwege de speciale werking die ze op het lichaam hebben: gember en venkel verbeteren de spijsvertering, nootmuskaat is vocht afdrijvend enz. Samenstellingen van verschillende kruidencombinaties worden beschreven in de oude Ayurveda literatuur. Deze preparaten werden en worden gebruikt ter bestrijding en ter preventie van allerlei uiteenlopende kwalen.

Het doel van Ayurveda is om de verstoorde balans in het lichaam te herstellen. In feite geneest het lichaam zichzelf, de kruiden helpen het lichaam in evenwicht te brengen. Ayurveda pakt niet alleen de kwaal aan (symptoombestrijding) maar tegelijkertijd wordt gewerkt aan herstel van het evenwicht in het lichaam, zodat toekomstige aanvallen van de kwaal worden voorkomen, minder ernstig zijn en niet zo vaak optreden.

Ayurveda stelt dat alles energie is en drie karakteristieken heeft (Dosha’s) . Deze drie karakteristieken heten samen de Tri Dosha. De namen van deze Dosha’s zijn Vata – Pitta – Kapha.

Vata reguleert impulsen; beweging, verandering.  Vata verstoringen zijn gecorreleerd aan angst.

Pitta zorgt voor vurigheid. Pitta is merkbaar in de spijsvertering, in hartstocht, heethoofdigheid.

Kapha zorgt voor structuur en stevigheid. Kapha is merkbaar in berusting, bezitterigheid, maar ook tijdens een bewolkte, sombere winteravond.

error: Inhoud is beveiligd
Vraag een gratis demo aan!