FAQ

Veel gestelde vragen

Geachte Vedapulse gebruiker! als u vragen of opmerkingen heeft over het gebruik vsan het Vedapulse diagnose systeem, kunt u contact opnemen met onze klantenservice. e-mail: info@vedapulse.nl.
Hieronder vindt u antwoorden op de meeest voorkomende vragen en nieuwe gebruikers.

FAQ

1. Ik ben bang dat mijn patiënten een elektrische schok krijgen. Hoe veilig is dit (apparaat) systeem. 

2. Na het installeren van het programma werkt het apparaat niet? Wat moet ik doen?

3. Tijdens het opnemen van het ECG signaal is een sterke interferentie (veel gele vlakken) te zien in de afbeeldingen. Wat is de reden en hoe kan ik dit voorkomen?

4. Ik heb geen twee vrije USB-poorten op hetzelfde moment op mijn laptop beschikbaar, en kan de USB-stick  van het apparaat en printer niet tegelijk aansluiten. Wat kan ik in dit geval doen?

5. Hoe kan ik een back-up (kopie) van alle cliënten met gegevens of van één cliënten maken?

6. Als ik de oude versie van het programma verwijder, voordat ik een nieuwe heb geïnstalleerd, verlies ik dan alle metingen met de gegevens?

7. Het VedaPulse systeem heeft maar één USB-sleutel. Kan ik de software dan toch op twee computers installeren?

8. Wat gebeurt er als ik mijn USB-sleutel kwijt raak. Kan ik dit herstellen?

9. Nieuwe gebruikers hebben vaak problemen bij het opzetten van de basis / grens spanning?

A1.

Elektriciteit wordt tijdens het onderzoek niet aan de pols elektroden geleverd. Er wordt slechts zwakke elektrische potentiaal gemeten, die het hart zelf genereert. Het apparaat is zodanig ingesteld dat de directe elektrische verbinding tussen de computer en de elektroden wordt geëlimineerd. Als bewijs, heeft VedaPulse ™ een elektrisch veiligheid certificaat ontvangen.

A2.

A. Zorg ervoor dat het apparaat is aangesloten op de pc of laptop. Het groene LED lampje moet knipperen op de zijkant van het apparaat. 

B. Zorg ervoor dat het besturingsprogramma correct is geïnstalleerd: Als de driver niet is geïnstalleerd en u probeert een test uit te voeren, krijgt u een waarschuwing te zien File not found FTD2XX.dll

Als deze waarschuwing optreedt, installeer dan het besturingsprogramma opnieuw. Het is niet nodig het hele programma opnieuw te installeren.

1. Koppel het apparaat los van uw computer.

2. Voer het bestand in de map: C:BiokvantVedaPulseCDM_Setup

3. Sluit het apparaat opnieuw.

A3.

Als eerste zou dit te maken kunnen hebben met een slecht elektrisch contact tussen het oppervlakte van de huid en de elektroden. Dit is op te lossen door de contacten van de elektroden opnieuw te bevochtigen maar beter is het om een speciaal geleidende ECG-gel te gebruiken. Let op, na de test moet u de elektroden goed schoonmaken, dit om korstvorming / aanslag te voorkomen wat ook kan leiden tot een slecht elektrisch contact, verwijder de gel grondig met een vochtige doek.

Een tweede reden is de nabijheid van sterke elektromagnetische bronnen of velden (bijv. andere delektriche apparaten, mobiele telefoons, de elektrische bedrading, stroom voedingen), als dit niet het geval dan is het aan te bevelen om voor de meting de laptop los te koppelen van het netstroom en de meting middels de interne batterij wordt uitgevoerd. Let hierbij op dat u gelijk na de meting de laptop weer aansluit op het netstroom.

Derde reden zou een hoge elektrische weerstand van de huid van de cliënt kunnen zijn. Wat de kracht van het gewenste signaal vermindert. In dergelijke gevallen kunt u de meting doen door de positie van de elektroden te veranderen, de rode elektrode aan de rechterpols en de zwarte elektroden om de enkel van de linkervoet.

Als regel kan het gebruik van bovenstaande maatregelen volstaan om de storingen te elimineren om de kwaliteit van het gewenste signaal te krijgen.

A4.

De meeste laptops beschikken over minimaal twee USB-poorten, maar vaak is één van hen door de muis of de printer in gebruik. Een eenvoudige oplossing is een draadloze printer en de muis voor de test tijdelijk uit te schakelen en het touchpad te gebruiken. Na de test kunt u het VedaPulse apparaat loskoppelen en de muis weer aansluiten. Om te kunnen werken met het systeem is het voldoende om de USB-sleutel van het systeem in de computer te steken en uit te voeren, het signaal opname apparaat (het kastje) is alleen nodig om een meting te kunnen doen.

Ten tweede kunt u een USB-HUB gebruiken, houd er wel rekening mee dat alleen de USB sleutel in de HUB geplaatst kan worden en niet de kabel van signaal detectie. Wanneer u een USB-HUB koopt dan wel van goede kwaliteit, en dat het lampje (LED) van de USB-memory stick brandt.

Als een tweede USB poort bezig is met iets anders dan de muis, bijvoorbeeld een USB modem, moet u voor de meting start dit modem uitschakelen. Bovendien is een actieve internet verbinding een extra belemmering voor de meting. Als een programma bijvoorbeeld een automatische antivirus updates of controle van de e-mails uitvoert, Skype enzovoort, kan dit leiden tot verlies van het ECG signaal. Dit probleem komt meestal voor bij draagbare notebooks, als u met een oude computer werkt is het wenselijk om alle actieve programma’s te sluiten. Met een nieuwe en sterke computer zal dit probleem zich niet voordoen.

A5.

Alle metingen en gegevens worden opgeslagen in de DATA C:BiokvantVedaPulseEngDB.
In geval van een kopie van alle gegevens, kopieert u de gehele map en opslaan in een ander bestand.
Als u niet de gehele database wilt kopiëren maar slecht één cliënten meting, dan moet met de naam van de cliënt kopiëren, bijvoorbeeld student0001 Smit John, het serienummer en de naam van de cliënt kunnen afwijken.

A6.

Wanneer u het programma verwijderd via het Configuratieschermsoftware worden alle programma onderdelen verwijderd. Maar de DATA zelfv wordt opgeslagen  in de map waar het programma is geïnstalleerd (standaard:C:BiokvantVedaPulseDB. U bent dus niets kwijt ook bij update verliest u geen gegevens.

A.7

Ja, natuurlijk, om dit te kunnen doen moet u de software op beide computers installeren. Maar vergeet dan niet bij de computer die u wenst te gaan gebruiken de USB-sleutel in de USB-poort te steken. En de metingen worden alleen op de gebruikte computer opgeslagen waarop de meting gedaan is. Als het nodig is kunt u wel de metingen via een USB-sitck overzetten naar de andere computer zoal beschreven bij A5.

A8.

Ja, u kunt deze herstellen, dan neemt u contact op met onze klantenservice info@vedapulse.nl. Let op: dit is een betaalde dienst.

A9.

Het proces van het instellen van deze spanning wordt beschreven in de handleiding van het programma. Voor toegang tot deze handleiding start u het programma en klik op “?” knop in het menu. Hier kunt u alle antwoorden vinden, toch niet gevonden neem dan contact op met:info@vedapulse.nl.

error: Inhoud is beveiligd
Vraag een gratis demo aan!