Expertmodule “Meditatie” (Biofeedback)

Biofeedback

De expertmodule “Meditatie” (Biofeedback) is bestemd voor het visualiseren en evalueren van de effectiviteit van verschillende technieken: ademhalingsoefeningen (pranayama, Qigong), zelftraining, reiki, yoga, enz. Dit moduul zit standaard in elk VedaPulse diagnose systeem.

Als u kennis wilt maken met het module “Meditatie”(Biofeedback), download dan de nieuwste versie van de VedaPulse-software (www.vedapulse.nl) er verschijnt een tab “Informatie” met de tekst ( Het programma werkt allen in demonstratie versie) zonder de USB-sleutel. Als u de nieuwste versie van de software download en de software gebruikt zonder een VedaPulse USB-sleutel, draait het programma alleen in de demo-modus met de drie nieuwe meditatie  mogelijkheden.

Om “Meditatie”(Biofeedback) op te starten, gaat u naar Assessments (Test) of het blauwe driehoekje, klik daarop. Er verschijnt een tab met de tekst Monitoring parameter klik op continue. Links onder het ECG signaalregistratie-scherm ziet u twee knoppen “Start opname” or “Start meditation”  klik op start meditation en nu verschijnen de vier meditatie mogelijkheden of trainingen.

                                      Start monitoring                                        Start biofeedback

 

Als u na aanpassing van het ECG-signaal als u op een van de vier opties heeft geklikt, wordt binnen 15 seconden automatisch het venster van uw keuze geopend. Voordat dit venster opent moet u of uw cliënt deze eerst 15 seconden stilzitten en niet mediteren. De software heeft deze tijd nodig om het initiële stressniveau in het hart te evalueren. De automatische omschakeling naar uw keuze is het een signaal om de training te starten,  in ons geval hieronder de afbeelding van de roos, bloem van het hart.

U kunt biofeedback-meditatie uitvoeren via de grafiek van het ‘waterpeil’  stress van het hart, of via het openen van de bloem.

Stressgrafiek van het hart. Overigens raden wij aan om in deze eenvoudige modus te starten. Het is heel gemakkelijk maar de tress kan heel goed aangetoond worden. Stelt u zich voor dat dit een glas water is. Het glas wordt met water gevuld als het hart gespannen is, als het hart ontspant zakt het waterpeil.

Meditaite / Biofeedback  “Het openen van de bloem”.
Als het hart tijdens de training ontspant, gaat de bloem open. Hoe meer het hart ontspant, des te meer bloemen opengaan. U kunt de effectiviteit van de training beoordelen aan het aantal geopende bloemen.

 Biofeedback Lees Meer


Nieuwe thema’s ” Meditatie”

Er zijn drie nieuwe thema’s, “Fietsen”, “Innerlijke-Reserves” een “Chaos Harmonie’, (dit is een extra module).

De “Meditatie/Biofeedback”-module heeft nu vier verschillende thema’s: 1. Bloem (is gratis in alle systemen aanwezig) zie boven 2. Fietsen  3. Innerlijke reserves  4. Chaos harmonie.

 


Uitbreiding “Wielercircuit”

Voor mensen die in sport en fitness geinteresseerd zijn.

Bij de optie meditaite biofeedback “wielercircuit” bepaalt de de snelheid van de wielrenner de mate van ontspanning. Het is de opdracht van de gebruiker om de opwinding van het wielrennen te overwinnen en te ontspannen, bekijk de video om te zien hoe het werkt.

De wielrenner in het rode T-shirt (dat is de cliënt) en de wielrenner in het geel zijn elkaars tegenstanders. De video laat zien dat wanneer de hartslag (HS) hoger is dan 60, de wielrenner in het gele T-shirt op kop ligt, een wanneeer de hartslag afneemt de persoon in het rode T-shirt hem voorbijtreeft. Veranderingen  in de hartslag worden onderaan het scheerm getoond. Dat is het basisprincipe van het biofeedback-programma: je wint door te ontspannen en de hartslag te verminderen (afname van de hartslag is een van de belangrijkste indicatoren voor het vermninderen van de spanning van het hart). Zie het voorafgaande resultaat als je tegenstander. Samengevat: concurreer met je zelf verbeter het redsultaat en zorg elke keer voor meer ontspanning.Innerlijke reserves of “De kracht ontwaakt”

Met deze meditatie optie “De kracht ontwaakt” gebruik je je “mentale kracht” om zevenstenen op te pakken te laten zweven en te verplaatsen. Dit senario versterkt de wil tot leven en de gezondheid. Feit is dat de cliënt in de moderne geneeeskunde een passieve rol heeft. Hij moet alleen de aanbevelingen van zijn arts opvolgen. Deze passieve rol is funest voor het eigen initiatief van de cliënt. Tegelijkertijd is de innerlijke motivatie om te herstellen een krachtige drijfveer die kan helpen in hopeloze situaties. het scenario “De kracht ontwwaakt” is ontworpen om de verborgen reserves van het lichaam aan te spreken. 

Wie aan deze biofeedback deelneemt, moet vooral denken aan het orgaan of de plaats waar de klachten of ziekte aanwezig zijn. Hierdoor zal de energie zich op dit orgaan of plaats concentreren en toenemen waardoorde bloedcirculatie aanmerkelijk zal verbeteren, de stenen gaan daardoor bewegen en zweven.

 


“Harmonie van de Chaos” 

De software uitbreiding “Harmonie van de chaos” is gerelateerd aan het duaal paar leven en dood. Leven is het in stand houden van de innerlijke orde in het lichaam, en chaos is het pad naar ziekte en uiteindelijk de dood. Dit scenario werd ontworpen om te mediteren en de juiste werking van het lichaam te ‘organiseren”. Het is noodzakelijke om de zeven chakra’s tijdens de meditatie te harmoniseren. Observeer allereerst de Muladhara-chakra en stel je de harmonisatie van de chakra’s voor. Als de meditaite succesvol is, zullen willekeurig bewegende kometen hun vlucht organiseren, in een cirkel bijeenkomen en de supernova op het computerscherm oplichten. de kleur van de ster komt overeen met de kleur van de chakra. Je moet de zeven sterren op laten lichten om de zeven chakra’s aan te passen.

Cardio-biofeedback is een effectieve manier om de stress van het hart te verminderen. Het werd door cardiologen aanbevolen. Vaardigheden op het gebied van autogene traoning, ademhaliings- en ontsapnningstechnieken zijn belangrijke methodes van psycho-profylaxe voor de behandeling van cardiovasculaire aandoeningen. Door ontspanningstechnieken leren patienten de basisbeginselen van psycho-physiologische zelfregulatie. Hierdoor kan de staat van neuromusculaire ontspanning bereikt worden, samen met een vermindering van de hartslag en BP met 5-10 Torr, verminderde ademhalingsfrequentie. de meest geebruikte ontspanningstechnieken zijn:

  • progressieve musculaire ontspanninstechnieken;
  • autogene training;
  • ademhalings-ontspanningstraining;
  • biologische feedbacktechnieken.
error: Inhoud is beveiligd
Vraag een gratis demo aan!