EHF THERAPIE

De module EHF-therapie is gemaakt voor fysiotherapeuten, voetreflextherapeuten en natuurtherapeuten die EHF-apparatuur in hun praktijk gebruiken. Hiermee kan er een individuele EHF-analyse gemaakt worden voor de behandeling, preventie en gezondheidsverbetering waarbij rekening gehouden wordt met de constitutie van de cliënt, het huidige energiepeil en de bioritmische activiteit van de acupunctuurpunten.

De module EHF-therapie heeft de volgende functies:

  • Er kan een individuele meting gedaan worden waarbij rekening wordt gehouden met de meridianen en constitutie van de cliënt;
  • De aanbeveling houdt rekening met meer dan 200 ziektes uit het nosologische filter, waaronder indicaties en contraïndicaties voor de EHF-therapie;
  • Er is een normalisatie van de functionele toestand tijdens het gebruik van EHF-apparatuur met een verschillende bereik;
  • De EHF-methode kan aangepast worden bij acute en chronische ziektes;
  • Er is een EHF-analyse voor 5 dagen met EHF-golven in verschillende frequenties;
  • Het algoritme van de EHF-analyse houdt rekening met de individuele menselijke bioritmes en bioritmische bijzonderheden van biologisch actieve punten;
  • Er is een interactieve acupunctuur aanbeveling in de vorm van de Atlas. Hierop staan biologisch actieve punten en zones met de locatie van elk punt en een uitgebreide beschrijving in drie talen: Engels (aanbevolen door de WGO), Frans en Chinees (met een vertaling in de taal van de gebruiker);
  • De EHF-aanbevelingen kunnen gewijzigd worden;
  • De aanbeveling met gedetailleerde beschrijvingen en illustraties van biologisch actieve punten en zones kunnen als een bestand opgeslagen worden en dan afgedrukt worden of per e-mail naar de cliënt verzonden worden.

De module EHF-therapie is bedoeld voor fysiotherapeuten, voetreflextherapeuten en natuurtherapeuten, maar ook voor mensen die zich meer willen verdiepen in EHF-therapie.

Basisfuncties van de EHF-therapie module:

De individuele aanbeveling is gebaseerd op de constitutie, meridianen en bioritmische karakteristieken van de cliënt. Hij houdt rekening met zowel de Ayurveda (Vata, Pitta en Kapha) als de TCM (Qi verdeling in de meridianen, open punten). In het nosologische filter zitten 235 verschillende aanbevelingen. Deze zijn verdeeld in 2 categorieën: acute en chronische kwalen. Als u in het nosologische menu kiest voor “normalisatie van de functionele toestand” verschijnt er voor elke standaard toestand een op maat gemaakt aanbeveling.

Met behulp van extra apparatuur te kan een specialist door middel van de telemetrische functie alle benodigde gegevens opvragen en de conditie van de cliënt op afstand bijhouden via de speciale “VedaPulse Home” voor thuisgebruik.

VedaPulse geeft speciale webinars waar de theoretische en praktische toepassingen van de module EHF-therapie besproken worden.

EHF-therapie in het kort:

EHF-therapie beïnvloedt het menselijk lichaam door middel van elektromagnetische straling met zeer hoge frequenties (EHF EMR) op biologisch actieve punten en zones voor therapeutische doeleinden. Het EHF-bereik wordt uitgedrukt in millimeters, die corresponderen met frequenties van 30 tot 300 GHz. EMR EHF wordt gekenmerkt door coherentie en een lage signaalintensiteit. Dit wil zeggen dat de temperatuur van de weefsels tijdens de EHF-procedure niet met meer dan 0,1°C omhoog gaat. De methode heeft dus geen thermale effecten. Dankzij het niet-thermale mechanisme is EHF volledig veilig voor de cliënt. Voor medische en ontspanningsdoeleinden worden de volgende golflengtes gebruikt: 7,1 mm (42,25 GHz), 5,6 mm (53,57 GHz), 4,9 mm (61,22 GHz), 2,53 mm (118,57 GHz) plus de EHF-ruis met het bereik van 40-80 GHz.

In Rusland werd EHF EMR voor het eerst toegepast in de jaren ’60. Een team wetenschappers onder leiding van academicus N. Devyatkoy leverden een grote bijdrage aan de studie. Door de biologische effecten van EHF bij te houden konden de basisprincipes van het mechanisme geformuleerd worden. Hieronder staan een paar voorbeelden:

N. Devyatkoy en M. Golant hadden een theorie waarbij het primaire effect van de EHF-straling een verbinding maakt met de algemene structuren van de proefpersonen zoals de eiwitklevende enzymen, celmembranen etc. Deze structuren hebben elektrische dipoolmomenten met de persoonlijke frequenties die overeenkomen met het bereik van millimetergolven. Door de impact van externe EHFNEMR ontstaan er akoestische elektrische golven in de celmembranen. De cel gaat controlesignalen genereren voor herstel en aanpassing waarbij nieuwe membranen en membraancomplexen worden gevormd. EHF imiteert de interne controlesignalen die de cellen onder verschillende omstandigheden van vitale activiteit produceren; dit het geeft aan hoe efficiënt EHF EMR is bij dieren en mensen. [N. Devyatkoy et al., 1987; M. Golant et al., 1987].

Volgens de studies van O. Petrov en I. Betskoy draait het bij EHF EMR vooral om de watermoleculen. Via EHF wordt er water naar de bovenste huidlagen gepompt. Hierdoor stijgen de vluchtige watermoleculen met een hoge chemische activiteit. Als ze botsen met een enigszins gehydrateerd oppervlak kunnen zo prikkelingen naar de diepere huidlagen komen, waar de watergevoelige elementen van het regulerende systeem zijn.

Deze thermalisatie van de watermoleculen die zich in de oppervlaktelagen verspreiden kan de kritieke parameters van de activatiesystemen vervangen. Als de hydratatie van de eiwitten in de celmembranen verandert, zal dit invloed hebben op het ionenvervoer en de activiteit van de ATP synthese in de energieproducerende membranen. De synthese van ATP en de accumulatie ervan bepalen wat de fysiologische effecten van stimulatie zijn. Het ultieme effect op het organisme wordt gevormd door het neurohumorale systeem en is afhankelijk van de bestralingszone [A. Betskyk et al., 1989; L. Petrov et al., 1989].

Kenmerken van EHF-therapie:

Omdat het lichaam bij verschillende ziektes een selectieve “gevoeligheid” heeft voor bepaalde frequenties, wordt een van de belangrijkste principes van de klassieke geneeskunde van toepassing: “Genees niet de ziekte, maar de patiënt”. Door de combinatie van het algemene effect en de focus van de ziekte kunnen “zowel de ziekte als de patiënt” behandeld worden. EMR EHF kan in combinatie met alle andere medicatie of andere fysieke factoren toegepast worden. Er zijn geen negatieve bijwerkingen.

De belangrijkste therapeutische voordelen van de EHF-therapie zijn:

Normalisatie van de immuunstatus

anti-stress

anti-oedeem

spasmolyticum

analgeticum

ontstekingsremmend

anticoagulant

verbetering van microcirculatie

stabilisatie van humeur, minder angst en depressie.

error: Inhoud is beveiligd
Vraag een gratis demo aan!